Yritys

Historiaa ja nykypäivää...

Custom Trucks equipment Oy on perustettu Vaasassa vuonna 1991.


Yrityksemme perustajana ja toimitusjohtajana toimii Markku Parkkari, joka aloitti ajoneuvojen karjapuskureiden valmistuksen kotona omassa autotalissaan. Aivan samoin kuin on saanut alkunsa moni muukin aikamme suomalainen menestystarina...

 

Autotallin toimiessa yhden, kahden ja kolmenkin teräsmiehen tuotanto- ja toimistotilana, alkoi tila ennenpitkää käymään ahtaaksi lisääntyneen tilauskannan myötä. Käsikäyttöiset putkentaivuttimet sekä hitsauskoneet siirrettiin Laturintielle Vaasaan vuonna 1994, jolloin miehistöönkin tuli kasvua yhden jos toisenkin verran. Tuolla paikalla on nyt uusi huoltoasema, siinä tavaratalo HongKongin vieressä.

 

Laturintien aikana homma paisui sen verran lisää, että tonttia jouduttiin lähteä etsimään maakunnasta. Vaasassa ei nimittäin ollut tarjolla sopivia tiloja tuolloin. Vähänkyrön kunnalla sattuikin olemaan tarjolla sopivaa tuotantotilaa ja vielä aivan huikeilla jokivarsinäkymillä, joten tilaisuuteen tartuttiin ja Markku työntekijöineen siirsi jälleen kimpsut ja kampsut tänne "fyrrykyrööhin". Täällä Vähässäkyrössä onkin tapahtunut aika paljon ja muun muassa kaikkea, ettei sitä oikein enää edes pysy kärryillä mutta puskurien vääntäminen käsin ainakin on lopetettu ja taivutushommat on siirretty nykyaikaisille CNC-koneille. Täältä rantatontilta löytyy jo ihan oikeat toimistotilatkin neuvotteluhuoneineen päivineen.

 

Tuotannossa tapahtui suuri muutos ja mullistus, kun EU:n säädökset alkoivat iskemään kapuloita karjapuskurivalmistajien rattaisiin. Onneksi koneet ja laitteet eivät olleet kuitenkaan sidoksissa tähän tiettyyn ajoneuvopuolen valmistukseen, vaan ikäänkuin lennosta aloimme toimittamaan taivutettuja putkia myös alihankintana teollisuuden tarpeisiin. Pikkuhiljaa autovarustepuolen tuotteiden myynti on laskenut ja tilalle on saatu hankittua muuta työtä. Toki puskureitakin vielä tehdään ja tyyppihyväksyttyjä saksalaisia koristeputkia jälleenmyydään. Konekanta on jatkuvasti kasvanut ja niin ovat myös erilaiset variaatiot ja viritykset, joita näiden putkiosien ympärillä pyörii. Onneksi näin. 

 

Porukkaa on vuosien varrella jonkun verran tullut ja mennyt mutta tällä hetkellä autovarusteiden kaupittelun hoitaa Markun vaimo Sanna. Alihankintapuolen konttorista löytyy lattian kautta konttoriin ponkaissut Vellu, joka hoitaa niitä teollisuuspuolen touhuja ja kontakteja. Tuotannossa häärivät ahkerasti Markku, Eetu, Petri ja Juan. Klaus puolestaan singahtelee edestakaisin siinä linkkinä konttorin ja tuotannon välillä ja pitää hommat hanskassa. Wasatilit Oy:n Esa puolestaan huolehtii, että työntekijät saavat palkkion työstään, asiakkaat laskunsa perille ja firma säilyttää AAA-sertifikaattiinsa!

 

Näyttääkin siltä, että edelleen lisääntyneiden alihankintatöiden myötä Custom Truckin tulevaisuus on aurinkoinen teollisuuspuolen tuulien puhaltaessa purjeisiin!